- Aquest esdeveniment ja ha passat.
Resiliència Com m'aixeco després de caure?
17 de novembre de 2022 - 19:30 h a 21:00 h
Durant la conferència s'exposaran les bases científiques sobre el concepte psicològic de resiliència tan important en els temps actuals. Es donaran explicacions psicosocials sobre què coneixem sobre la resiliència psicològica, què és i per a què és útil tant a nivell personal com organitzacional, i quins indicadors existeixen que poden demostrar que les persones més resilients tenen també indicadors més grans de benestar i felicitat perquè disposen de recursos de resiliència com són les creences que són capaces de fer les coses, les emocions positives que senten, l'optimisme amb què veuen el futur, la satisfacció que senten a la seva vida i la seva capacitat per socialitzar-se. Esperem que l'assistència a la conferència aporti idees noves, i obri noves perspectives en la investigació i la intervenció professional tant a nivell individual com a nivell grupal i col·lectiu a les organitzacions i les institucions en conjunt.
Marisa Salanova Soria Catedràtica de Psicologia Social, especialització en Psicologia Organitzacional Positiva a la Universitat Jaume I (UJI). És directora de l'equip de recerca WANT – Work Organization Network de l'UJI. És sòcia fundadora i presidenta sortint de la Societat Espanyola de Psicologia Positiva. (UJI)
És directora de l'equip de recerca WANT_Work Organization Network de l'UJI. És sòcia fundadora i presidenta sortint de la Societat Espanyola de Psicologia Positiva.
Autora de llibres “L'engagement al Treball”, “Psicologia de la Salut Ocupacional”, “Desenvolupament de recursos humans a través de l'aprenentatge per al canvi”, “Tecnoestrès”, entre d'altres. Investigadora de projectes competitius sobre Benestar en el Treball i Organitzacions, incloent en els darrers projectes temes relatius a la diversitat generacional (Envelliment actiu) i diversitat de gènere.
Té més de 300 publicacions nacionals i internacionals sobre psicologia de la salut ocupacional (estrès laboral, burnout, tecnoestrès, addicció al treball…) i més recentment s'ha focalitzat a la Psicologia Positiva aplicada al treball amb publicacions sobre work engagement, flow a la feina , autoeficàcia, organitzacions positives i saludables i resiliència organitzacional.
Ha publicat en revistes d'impacte com Journal of Applied Psychology, Applied Psychology: An Internacional Review, Anxiety, Stress & Coping, Journal of Cross-Cultural Psychology, Computers in Human Behavior, Group & Organizacional Management, entre d'altres.
Participa activament en projectes de recerca competitius i subvencionats amb fons públics, i en activitats de consultoria i assessorament a empreses sobre prevenció de riscos psicosocials, formació, psicologia positiva aplicada i desenvolupament de RRHH, executats mitjançant contractes de R+D+i.
Ha rebut reconeixements a la seva carrera, com ara el Premi Clara Campoamor a Benetússer (València) (2015), el reconeixement del 9 d'octubre a la seva carrera professional (2015), i el reconeixement per les Corts Valencianes a la seva carrera al Dia Internacional de la Dona (2017).
És membre del comitè editorial de les revistes: Applied Psychology: An Internacional Review; i Estrès.
Finalment és també membre d'Associacions Científiques internacionals com l'EAAWOP (European Association on Work and Organizational Psychology), de l'IAAP (International Association of Applied Psychology), de la SOHP (Society for Occupational Health Psychology), i de la IPPA (International Psychology Association).
Horari: 19:30-21:00
Lloc: Saló d'Actes “Roberto García Paya” Edifici Carbonell