Amb la col·laboració de:
pt-client-img
pt-client-img
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

MONÒLEGS CIENTÍFICS – Participants de FAMELAB

22 de novembre de 2021 - 19:30 h a 21:00 h

Podeu seguir l'esdeveniment virtualment a través d'aquest enllaç

Alicia Pelegrina Institut d'Astrofísica d'Andalusia - IAA-CSIC

La Nova de la Classe.

A les darreres dècades l'augment de la brillantor del cel per fonts artificials de llum no deixa d'augmentar. La llum artificial és un agent contaminant, en sentit estricte, i dóna lloc a un dels problemes ambientals a què hem de fer front de forma immediata: la contaminació lumínica. Com a societat encara no hem interioritzat que la contaminació lumínica és una amenaça, no només per a les observacions astronòmiques, és també una amenaça per a l'equilibri dels ecosistemes i per a la nostra salut. Fins quant estem disposats a admetre que brilli el cel?

Laura Toribio San Cipriano Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques-CIEMAT

Quina desastronomia!

Estrelles fugaces que no són estrelles? Nebuloses planetàries que no han vist ni un planeta ni en pintura? Aleshores Per què tenen aquests noms? És potser l'astronomia un cúmul de conceptes mal anomenats només per generar confusió? Però per què fan això els astrònoms! Espera, potser no són ells els culpables de tant desordre, o sí? Quina desastronomia!

Mariola Penades Investigadora biomèdica i docent a la Universitat CEU Cardenal Herrera

Les mentides de la memòria.

Tothom menteix. Ens ho va dir repetidament el Dr. House, però també ho ha demostrat reiteradament la ciència. I a més… com més memòria tens, més menteixes!! Això com pot ser? La resposta, a la Setmana de la Ciència de la UPV.

Descobreix entre rialles unes quantes veritats sobre les mentides de la teva memòria.

Víctor Manero Institut de Matemàtica i Aplicacions (IUAMA) Universitat de Saragossa

Un passeig pel firmament a través de la geometria.

En aquest monòleg farem una passejada pel veïnatge del nostre planeta de la mà de la geometria. Veurem com aquesta àrea de les matemàtiques ens ha permès comprendre millor la mida i el comportament d'alguns elements que conformen el firmament. En particular, presentarem la idea de paral·laxi que és una tècnica de mesura de distàncies estel·lars que té el seu fonament en la geometria clàssica.

Horari: 19:30-21:00
Lloc: Saló IVAM CADA

Per acudir presencialment a aquest esdeveniment introdueix les teves dades i inscriu-te

Al emplenar el formulari acceptes la política de privacitat. http://www.upv.es/contenidos/DPD/

Política de privacitat*

La Universitat Politècnica de València amb C.I.F. Q4618002B i domicili a efecte de notificacions a Camí de Vera, s/n, 46022 València, com a responsable del tractament us informa que tractarà les vostres dades recollides en aquest formulari per a la gestió de la vostra participació i assistència (telemàtica) al present esdeveniment “Setmana de la Ciència”, així com remetre-li informació sobre propers esdeveniments que s'organitzin des de la Universitat.
Així mateix, us informem que teniu dret a accedir a les vostres dades personals; sol·licitar la rectificació de les dades inexactes; sol·licitar-ne la supressió; oposar-se o limitar el tractament; o sol·licitar la portabilitat de les vostres dades. Per poder exercir aquests drets podeu posar-vos en contacte per escrit adjuntant una còpia del vostre DNI o documentació que l'identifiqui a la següent adreça de correu electrònic (dpd@upv.es) o mitjançant escrit dirigit a la Secretaria General de la UPV.
En cas de considerar no atesos correctament els seus drets, pot iniciar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, com a Autoritat de Control competent en la matèria (www.aepd.es)
La Universitat Politècnica de València es compromet a garantir el deure de seguretat de les dades tractades sota la seva responsabilitat, com respecte de l'aplicació de mesures de seguretat pertinents per salvaguardar-ne la disponibilitat, integritat i confidencialitat.
Davant qualsevol dubte o si necessiteu més informació respecte del tractament de les vostres dades de caràcter personal podeu posar-vos en contacte amb el Delegat de Protecció de Dades de la UPV i obtenir més informació al següent link: http://www.upv.es/contenidos/DPD/

 

Detalls

Data:
22 de novembre de 2021
Hora:
19:30 h a 21:00 h
Categories de l'Esdeveniment:
,

Organitzador

Universitat Politècnica de València – Campus d’Alcoi
Telèfon
966528400
Visualitza el lloc web de Organitzador

Lloc

Saló IVAM CADA
Carrer Rigoberto Albors, 8
Alcoi, Alacant 03801 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon
965 53 71 42
Visualitza el lloc web de Lloc
Plazas disponibles: 100

L'AFORAMENT PER A AQUEST ESDEVENIMENT ESTÀ COMPLET