Amb la col·laboració de:
pt-client-img
pt-client-img

Conrado Martínez ha mostrat dades sorprenents sobre els nostres avantpassats i els orígens dels europeus a la Setmana de la Ciència del Campus d'Alcoi de la UPV.

Recentment s'ha extret ADN de centenars d'esquelets humans de diferents èpoques de la història d'Europa, i s'ha clarificat la història del seu poblament des del paleolític, passant per la revolució neolítica, les edats del coure i el bronze, fins a l'actualitat. Com ell mateix exposa en el seu discurs, els nous desenvolupaments aconseguits en aquesta matèria van suposar una “bufetada” al que fins aquell moment es coneixia sobre la genètica europea. No només revoluciona els coneixements científics, sinó també els històrics.

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació. També hi col·laboren la Càtedra 'Alcoi Ciutat del Coneixement', signada amb l'Ajuntament d'Alcoi; l'IVAM CADA Alcoi, l'Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

Conrado Martínez Cadena és professor titular i investigador del departament de Medicina de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

DSC_3574