Amb la col·laboració de:
pt-client-img
pt-client-img

Finalitzen les activitats de ‘Joves consCiència’

El projecte fomenta les vocacions científiques des d'infantil fins a batxillerat i cicles formatius. Ha arribat a 6.000 estudiants d'Alacant, València i Castelló.

Finalitzen les activitats principals del projecte ‘Joves consCiència’, un programa amb accions dedicades a fomentar les vocacions científiques des d'infantil fins a batxillerat i cicles formatius. Aquestes activitats han arribat a 5.955 estudiants de 51 centres educatius de les províncies d'Alacant, València i Castelló.

L'objectiu principal del projecte és contribuir a la promoció de les vocacions cientificotecnològiques sobretot entre les nenes i els joves. 'Joves consCiència' compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació, la Càtedra 'Alcoi Ciutat del Coneixement' (signada amb l'Ajuntament d'Alcoi) i el Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

En aquests 16 anys ininterromputs, aquestes accions de vocacions científiques al Campus d'Alcoi de la UPV es consideren estratègiques i s'han consolidat com a grans esdeveniments dins de la Comunitat Valenciana. Alguns dels tallers s'han impartit de forma en línia per complir els protocols marcats per la Covid-19.

El creixement del nombre de participants, així com el nombre d'activitats ha estat molt positiu, arribant cada cop a més rangs d'edat, així com a diferents nivells educatius. Les darreres activitats que s'han celebrat són “Setmana Jove de la Ciència”, “Cièncialab”, “Màgia de la Ciència” i el Teatre Científic.

Els tallers de la Setmana Jove de la Ciència estan dirigits a estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior. Els tallers han arribat a 3.686 estudiants de 28 centres educatius de Villena, València, Albaida, Alacant, Alcoi, Torrevella, Sant Vicent del Raspeig, Ontinyent, Novelda, Mur, Monforte del Cid, Ibi, Elda, Crevillent, Cocentaina, Castalla, Biar , Benilloba i Banyeres.

‘Cièncialab’ està dirigit a estudiants de 3r i 4t de l'ESO i cicles formatius de grau mitjà. Aquests tallers han arribat a un total de 1.179 estudiants de 10 centres educatius dAlacant, Alcoi, Villena, Mur, Crevillent, Cocentaina, Banyeres, Benilloba, Biar i Castelló.

702 estudiants de 6è de Primària també han participat a la ‘Màgia de la Ciència’. Procedeixen de 9 centres educatius d´Alcoi, Castalla i Banyeres.

Una altra de les activitats ha estat el Teatre Científic on han acudit 388 alumnes de 5 col·legis d'Alcoi. En un laboratori, dos científics estudien un misteriós compost trobat al suc de llombarda. Cansats de teoritzar, decideixen passar a la pràctica, i després de beure una petita mostra del compost, es converteixen en Aurora Ribosoma i Armando Neutrino. Els nostres circocientífics es van valer de tots els seus coneixements i habilitats per divertir i ensenyar als espectadors l'apassionant món d'àcids i bases, reaccions de neutralització i, en definitiva, pH. Tot això guarnit amb malabars, acrobàcies, equilibris, molta interacció amb el públic i altes dosis d'humor científic.