Amb la col·laboració de:
pt-client-img
pt-client-img

El reconegut divulgador científic Manuel Martín-Loeches ha impartit la conferència 'El cervell humà i la força del llenguatge' a la XVIII Setmana de la Ciència del Campus d'Alcoi de la UPV

Loeches ha fet un repàs a algunes de les peculiaritats de la ment humana que permetran entendre millor com el llenguatge és capaç d'influir de manera important al nostre cervell. El cervell humà és fruit de milions d'anys d'evolució, però no deixa de ser el d'un primat la característica més important del qual és el seu món social. Donades aquestes circumstàncies, no serà sorprenent que allò que més afecta el cervell siguin els membres del grup, allò que facin, diguin o pensin altres persones. Més que racional, per tant, el nostre cervell té un marcat caràcter social i emocional, cosa que el fa molt vulnerable. Les relacions humanes estan basades en gran mesura en el llenguatge, gràcies al qual hem assolit grandíssimes cotes de progrés tecnològic i científic. Però tenint en compte la veritable naturalesa del nostre cervell, el llenguatge també pot ser una poderosa eina per influir en els altres. El comportament, les emocions, les nostres decisions o la nostra manera de pensar es veuen modulats, de manera important, pel llenguatge. I la majoria de vegades no en som conscients.

DSC_3889

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació. També hi col·laboren la Càtedra 'Alcoi Ciutat del Coneixement', signada amb l'Ajuntament d'Alcoi; l'IVAM CADA Alcoi, l'Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

Manuel Martín-Loeches, profesor de psicobiología de la Universidad Complutense de Madrid y Director de la Sección de Neurociencia Cognitiva del Centro de Evolución y Comportamiento Humano (UCMISCIII).