Amb la col·laboració de:
pt-client-img
pt-client-img

L'alcoià Juan Fuster Verdú també ha participat la Setmana de la Ciència del Campus d'Alcoi de la UPV 2021. Quan un pensa que els acceleradors de partícules són enormes màquines usades per trobar l'estructura fonamental del cosmos, se sorprèn en assabentar-se que s'està perdent la meitat de la pel·lícula.

Perquè un feix de partícules subatòmiques produïdes en un accelerador és una eina molt útil. Quan és disparat amb la intensitat correcta, pot encongir un tumor, produir energia més neta, trobar una càrrega sospitosa, netejar l'aigua, mapejar una proteïna, dissenyar una nova medicina, diagnosticar una malaltia, reduir les deixalles nuclears, detectar una obra d'art falsificada, fixar la data d'una troballa arqueològica, empacar el gall dindi nadalenc o descobrir els secrets de l'univers.

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació. També hi col·laboren la Càtedra 'Alcoi Ciutat del Coneixement', signada amb l'Ajuntament d'Alcoi; l'IVAM CADA Alcoi, l'Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

DSC_3216

Juan Fuster Verdú, actual delegat institucional del Consell Superior d'Investigacions Científiques a la Comunitat Valenciana. Director de l'IFIC (2004-2007); director del Programa Nacional de Física de Partícules d'Espanya (2007-2010); coordinador de l'Àrea de Física i Tecnologies Físiques del CSIC (2010-2012); president de la Comissió de Partícules i Camps de la IUPAP C11 (2014-2017) i va organitzar la conferència ICHEP 2014. Ha participat en prestigiosos comitès científics internacionals (DESY, CERN, IFAE, IBS-Korea), ara al comitè ECFA per desenvolupar la futura fàbrica de Higgs i l'Equip de Desenvolupament Internacional (ILC). Té el Premi de Recerca Humboldt (2018).