Amb la col·laboració de:
pt-client-img
pt-client-img

Amb totes les inscripcions cobertes, la visita guiada a la Cova de l’Or de Beniarrés ha tancat la XVIII Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV. Jorge A. Soler Díaz ha realitzat la visita.

Captura

La Cova de l’Or de Beniarrés s´obre a 675 m sobre el nivell del mar al vessant meridional del conjunt de relleus que conformen la serra del Benicadell. Recull al seu interior un jaciment arqueològic d'enorme importància per al coneixement i la investigació del neolític de la façana mediterrània de la península Ibèrica. La qualitat i significació del material arqueològic trobat a les excavacions plantejades des dels anys trenta del s. XX fan veure que la cavitat constituiria un lloc de referència social, per als pobladors d'origen mediterrani que a mitjans del VI mil·lenni aC, van introduir a aquestes valls la pràctica de l'agricultura i la ramaderia.

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació. També hi col·laboren la Càtedra 'Alcoi Ciutat del Coneixement', signada amb l'Ajuntament d'Alcoi; l'IVAM CADA Alcoi, l'Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

Jorge A. Soler Díaz és professor del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina de la Universitat d'Alacant, conservador de Prehistòria del Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ), i, ha estat nomenat director tècnic del Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG).