Amb la col·laboració de:
pt-client-img
pt-client-img

El prestigiós Restaurant L'Escaleta ha acollit un tast arqueològic dels sabors de l'antiguitat a la XVIII Setmana de la Ciència del Campus d'Alcoi de la UPV

Ignasi Grau és catedràtic d'arqueologia de la UA. Ens presentarà les importants evidències de la Cultura Ibèrica al nostre entorn i el nostre menjar, i de la presència de les quals no solem ser conscients.

Kiko Moya xef amb dues estrelles Michelin. Farà real i ens farà sentir les delícies de l'antiguitat i ens transportarà al passat a través de sabors mil·lenaris.

La Setmana de la Ciència compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació. També hi col·laboren la Càtedra 'Alcoi Ciutat del Coneixement', signada amb l'Ajuntament d'Alcoi; l'IVAM CADA Alcoi, l'Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

La idea va sorgir fa anys i finalment avui la podem materialitzar Què podria sorgir de la trobada d'un arqueòleg i d'un cuiner, tots dos de reconegut prestigi?

Ens aproparem al Mediterrani Antic amb la intenció de buscar les arrels de la nostra gastronomia i que, en certa manera, defineixen els nostres costums a partir de l'herència dels nostres avantpassats.

L'antiguitat a les nostres terres és el temps dels Ibers, un conjunt de pobles que van viure a la façana mediterrània de la Península Ibèrica entre els anys 600 i el 100 a. Eren poblacions autòctones que es van relacionar amb fenicis, grecs i romans, per donar forma a una cultura original i una identitat pròpia. Com altres pobles mediterranis, la seva alimentació es va basar en els cereals, el vi i l'oli, però també altres productes i amb formes originals d'elaboració que coneixerem i degustarem.

DSC_3637